JAARCLUBS

                                 LICHTING 2019

unnamed.jpg
Borealis

HEERENJAARCLUB BOREALIS

Heerenjaarclub Borealis oftewel een groep gasten die wel houden van een goudgele rakker op zijn tijd. Sinds 10 februari 2020 is Heerenjaarclub Borealis een begrip in het Leeuwardse studentenleven. Wat begon als een groep van vier mannen die dagelijks bijeenkwamen in een pand op de Weaze is uitgegroeid naar een mooie Heerenjaarclub van welgeteld acht Heeren.


Ook heeft Borealis een welbekende quote ‘Proost op Borealis’ die is ontstaan uit de tekst van hun jaarclub lied. Verder zijn wij elke maandagavond en woensdagavond te vinden in de sociëteit van Sempiternus. Maar op de overige avonden zijn wij in de binnenstad ook zeker te herkennen aan onze marineblauw met wit gestreepte truien.                                 LICHTING 2020

DAMESJAARCLUB IN MEDIO VIRTUS

Damesjaarclub In Medio Virtus mag zich sinds 11 januari 2021 officieel benoemen tot eerste damesjaarclub van A.S.V.L Sempiternus V.M.N. Waar in tijden van corona veel contact onmogelijk werd gemaakt hebben de dames van In Medio Virtus elkaar gevonden.


Ieder feest moet gevierd worden. Het motto ‘Vier de Deugd’ staat bij de dames van In Medio Virtus dan ook hoog in het vaandel. In Medio Virtus bestaat uit 7 spontane dames die het beste in elkaar naar boven halen. Iedere woensdag wordt er heerlijk samen gegeten en geborreld. Wanneer de situatie het zal toelaten zijn de dames van In Medio Virtus zowel op de maandag als woensdagavond, in hun groen witte truien, te vinden op de Sociëteit van Sempiternus.

95d9b1e2-6c96-4299-886e-baecb9e70314.jpeg


IMG_0460.JPG

HEERENJAARCLUB VIRES VIVENDI

Heerenjaarclub Vires Vivendi is sinds 11 Januari 2021 officieel ingeslagen bij A.S.V.L. Sempiternus V.M.N. Maar op donderdag 15 oktober 2020 kwamen deze zes Heeren met hun unieke karakters al voor het eerst bij elkaar voor een borrel. ‘Vires Vivendi’ is letterlijk vertaald uit het latijn ‘levenskracht’. Deze levenskracht halen de Heeren uit hun vele borrels, stapavonden, evenementen en natuurlijk vooral uit de vele verhalen die zij hieraan overhouden. Ook zijn ze vaak te vinden aan de pokertafel met een sigaar en een mooi speciaal biertje.

De visie van Vires Vivendi komt overeen met hun motto; “Te goeder trouw!”. Oprechtheid en eerlijkheid zijn daarbij hun kernwaardes. Deze zelfde visie en kernwaardes, zorgen voor een ware broederschap die sterker is dan de kracht van het leven!

Te goeder trouw!


                                 LICHTING 2021

DAMESJAARCLUB ARDEAT VITA

Damesjaarclub Ardeat Vita is een groep (van negen) dames die samen zijn gekomen in het altijd mooie en gezellige Leeuwarden. Op 20 december 2021 is hun Damesjaarclub ingeslagen bij A.S.V.L. Sempiternus V.M.N. Sindsdien hebben zij samen vele avonden op de sociëteit, borrels, evenementen en feesten bijgewoond en zijn ze dagelijks samen te vinden.

Ardeat Vita is opgericht tijdens de corona periode, van versoepelingen naar verscherpingen en dan eindelijk de versoepelingen weer. Nu dat de dames van Ardeat Vita alles weer mogen, genieten zij van de vele biertjes die vloeien of vliegen in en door de sociëteit. In alles wat de dames doen, komt hun motto ‘het leven bruise’ boven, samen het meest uit hun studententijd halen. 

Benieuwd naar meer over de dames van Ardeat Vita? Neem dan een kijkje op hun instagram @jaarclub_ardeatvita

WhatsApp_Image_2022-05-19_at_3.55.14_PM.jpeg
Ardeat Vita


IMG_8299-3.jpg

DAMESJAARCLUB MELIORA MENTES

Damesjaarclub Meliora Mentes is sinds maandag 20 december 2021 officieel een Damesjaarclub binnen de Algemene Studentenvereniging Leeuwarden Sempiternus Vitae Modus Noster.
Meliora Mentes bestaat uit zes enthousiaste dames die vol positiviteit in het leven staan en uit alles het beste willen halen! Ze gaan samen alle tegenslagen aan, staan voor het doorbreken de illusies en ze sterken elkaar aan waar het nodig is.
Elke maandag en woensdag staan deze dames op de sociëteit! Ze zijn te herkennen aan de maroon rood met wit gestreepte truien. Ook zijn ze vaak te vinden op het terras, hoogstwaarschijnlijk met een cocktail of een wijntje in hun hand! 
Ben je benieuwd naar wat Meliora Mentes allemaal doet als jaarclub? Kijk dan op de instagram, @jaarclub_melioramentes!


DAMESJAARCLUB FEMINA FORTIS

Damesjaarclub Femina Fortis bestaat uit 8 dames van de lichting 2021, te herkennen aan de maroon rood witte truien. De dames zijn in september samengekomen bij A.S.V.L. Sempiternus V.M.N. en zijn vanaf november van start gegaan om samen iets moois te creëren binnen Sempiternus. Op 20 december 2021 zijn de dames officieel ingeslagen als jaarclub. Femina Fortis staat voor vrouwelijk sterk, “samen zijn is altijd beter dan alleen”. Hedendaags komen de dames dagelijks samen op het jaarclubhuis ‘het Fort’. Elke dag wordt er met elkaar gegeten en wordt er lang met elkaar getafeld waarbij de gesprekken oneindig zijn. Vele ideeën en inspiraties komen hier dan ook samen. Daarbij worden de nodige alcoholische versnaperingen met elkaar genuttigd. Op de maandagen en woensdagen zijn de dames uiteraard te vinden op de Sociëteit. Daarnaast zijn de dames ook altijd te vinden in de Doelesteeg tot in de late uurtjes. 

Op vrouwelijkheid!

WhatsApp_Image_2022-05-19_at_8.31.34_PM.jpeg
Femina Fortis