HUIZEN

DE SEMPITERNUS HUIZEN

Welkom op de huizen pagina van Sempiternus. Op deze pagina geven wij jullie een klein kijkje in de huizen van de leden van onze prachtige studentenvereniging. De leden van onze vereniging zijn zeer divers, dit blijkt uit de verschillende studies die zij volgen, maar ook uit de verschillende huizen waarin zij wonen. Bij vele huizen schuilt er een interessant verhaal achter de foto, benieuwd naar deze verhalen of naar de mooiste studentenvereniging die Leeuwarden rijk is? Neem dan contact met ons op!De_Nieuwestad

DE NIEUWESTAD

Residentie De Nieuwestad is een van de twee huizen, waarbij de Heeren van het oudste Heerendispuut der Leeuwarden al sinds 1995 zichzelf huisvesten.

Dit monumentale pand aan de gracht in hartje Ljouwert is een huis vol historie die haar weerga niet kent. Borrels, feesten en belangrijke vergaderingen worden hier op touw gezet. Met zelfs de fameuze Doelesteeg en Ruiterskwartier op drie koprollen afstand is dit een van de vele fraaie dingen die Heerendispuut Vinolentus aan uw studententijd kan toevoegen.


HET BORDEEL

In 2016 is het Dispuutshuis van Damesdispuut Abio Genesis Ad Infinitum verhuisd naar de binnenstad. Ook wel ‘Het Bordeel’ genoemd. Omdat het huis dicht bij de Weaze gelegen is, was deze naam snel bedacht voor ons Dispuutshuis. We wonen met vier dames van Damesdispuut A.G.A.I. Dit is de plek voor het dispuut om de nodige alcoholische dranken te nuttigen voordat we doorgaan naar de stad, de roddels te bespreken en de beginnen te leggen aan de feesten die wij jaarlijks geven.

Het_Bordeel2.png


D.H2.png

D.H.

Het Dispuutshuis van Non Solum, beter bekend als DH, is gelegen in het midden van het centrum. Hier wonen vijf leden van het Heerendispuut en er is altijd wel wat te doen. In de zomer zijn wij vaak de gehele dag met een lekker koud biertje op ons zonnige dakterras te vinden. Als je een keer een bezoek brengt aan het DH, dan is er één ding dat opvalt en dat is de mogelijkheid om één van zeven wereldwonderen te zien. Niet de Chinese muur, maar
onze eigen echte kratten muur van minstens vijf meter lang.


PLEIN SLOT


Na een lange donkere, kille en eindeloze tunnel kom je binnen in het hart van Plein Slot. Het hart van Leeuwarden, het hart van het studentenleven en feestjes, het hart van liefde en thuisgevoel en bovenal het hart van Sempiternus. Dat is Plein Slot.

De twee Heeren hebben zich gevestigd op Huize Slot en twee Heeren resideren op Het Loket. Samen vormen zij Plein Slot.

Zo dineren, borrelen en ontspannen wij met elkaar en zitten wij graag op onze prachtige binnenplaats die met zon wordt overgoten. Schuif gerust bij ons aan voor een heerlijk gerecht of een ijskoud biertje.

Slot ziens!

Plein_Slot


De_Tuinen

DE TUINEN

Dit is Residentie Tuinen 3, prominent Dispuutshuis van Vinolentus. Hier wonen vier prachtige Heeren die met trots de roze en blauwe kleuren dragen.

Met een fraai dakterras en uitzicht op de Sint Bonifatiuskerk, is dit de beste plek voor een magistrale borrel!


HET IMPERIUM

Het Imperium, sinds 1 februari 2021 heeft Imperatrix een nieuw Dispuutshuis waar vier prachtige dames wonen. Het huis kleurt appeltjesgroen, zwart en goud en is gelegen in het hartje van Leeuwarden centrum, met uitzicht over de grachten. Kortom, een perfecte plek om te borrelen en herinneringen te maken.

Imperium2.png


Huize_de_Duif

HUIZE DE DUIF


Huize de Duif is gelokaliseerd aan de Voorstreek echter moet je door hekken en gangetjes om dit nest te betreden. Met drie enthousiaste, gezellige dames is er altijd reden voor een feestje. Het is tenslotte ergens vijf uur op de wereld, dus pak die esma’s er maar bij! Het huis bestaat uit drie verdiepingen en toch slaapt Nienke in een inloopkast. Ook woont er mogelijk een vierde bewoner op zolder bij de kerstboom en oude videobanden. Hier durft niemand te komen, want op een remake van Sinister zitten we niet te wachten.

Verder zijn wij erg trots op ons dakterras met onze mooie verzameling lege flessen, torens aan bierkratten en overvolle asbakken, dit verwijst immers naar de mooie avonden die geweest zijn. Ons deuren staan altijd open!

ROEKOEE

   

Het Hof


Op de Kruisstraat 31b in Leeuwarden is Het Hof gelegen. Het Hof is de plek waar de dames van Selectum Vivat Gaudium sinds 1 mei 2023 samen komen. 
Op het hof organiseren wij de gezelligste borrels en genieten wij wekelijks van een drankje op ons dakterras!

WhatsApp_Image_2023-10-14_at_14.47.04.jpeg