JAARCLUBS

LICHTING 2019 
unnamed.jpg
Borealis

HEERENJAARCLUB BOREALIS

Heerenjaarclub Borealis oftewel een groep gasten die wel houdt van een goudgele rakker op zijn tijd. Sinds 10 februari 2020 is Heerenjaarclub Borealis een begrip in het Leeuwarder studentenleven. Wat begon als een groep van vier Heeren die dagelijks bijeenkwamen in een pand op de Weaze is Borealis uitgegroeid tot een mooie Heerenjaarclub van welgeteld acht Heeren.

Ook heeft Borealis een welbekende quote ‘Proost op Borealis’ die is ontstaan uit de tekst van hun Jaarclub-lied. Verder zijn wij elke maandagavond en woensdagavond te vinden in de Sociëteit van Sempiternus. Op de overige avonden zijn wij in de binnenstad ook zeker te herkennen aan onze marineblauw met wit gestreepte truien.


LICHTING 2020
DAMESJAARCLUB IN MEDIO VIRTUS

Damesjaarclub In Medio Virtus mag zich sinds 11 januari 2021 officieel benoemen tot eerste damesjaarclub van A.S.V.L Sempiternus V.M.N. Waar in tijden van corona veel contact onmogelijk werd gemaakt hebben de dames van In Medio Virtus elkaar gevonden.


Ieder feest moet gevierd worden. Het motto ‘Vier de Deugd’ staat bij de dames van In Medio Virtus dan ook hoog in het vaandel. In Medio Virtus bestaat uit 7 spontane dames die het beste in elkaar naar boven halen. Iedere woensdag wordt er heerlijk samen gegeten en geborreld. Wanneer de situatie het zal toelaten zijn de dames van In Medio Virtus zowel op de maandag als woensdagavond, in hun groen witte truien, te vinden op de Sociëteit van Sempiternus.

In Medio Virtus is geen actieve jaarclub meer sinds zij ervoor gekozen hebben om zich aan te sluiten bij Damesdispuut Selectum Vivat Gaudium. 


95d9b1e2-6c96-4299-886e-baecb9e70314.jpeg


IMG_0460.JPG

HEERENJAARCLUB VIRES VIVENDI

Heerenjaarclub Vires Vivendi is sinds 11 Januari 2021 officieel ingeslagen bij A.S.V.L. Sempiternus V.M.N. Op donderdag 15 oktober 2020 kwamen deze zes Heeren met hun unieke karakters al voor het eerst bij elkaar voor een borrel. ‘Vires Vivendi’ is letterlijk vertaald uit het Latijn ‘levenskracht’. Deze levenskracht halen de Heeren uit hun vele borrels, stapavonden, evenementen en natuurlijk vooral uit de vele verhalen die zij hieraan overhouden. Ook zijn ze vaak te vinden aan de pokertafel met een sigaar en een mooi speciaalbiertje.

De visie van Vires Vivendi komt overeen met hun motto: "Te goeder trouw!”. Oprechtheid en eerlijkheid zijn daarbij hun kernwaardes. Deze zelfde visie en kernwaardes, zorgen voor een ware broederschap die sterker is dan de kracht van het leven!

Te goeder trouw!


LICHTING 2021
DAMESJAARCLUB ARDEAT VITA

Damesjaarclub Ardeat Vita is een groep van negen Dames die samen zijn gekomen in het altijd mooie en gezellige Leeuwarden. Op 20 december 2021 is hun Damesjaarclub ingeslagen bij A.S.V.L. Sempiternus V.M.N. Sindsdien hebben zij samen vele avonden op de Sociëteit, borrels, evenementen en feesten bijgewoond en zijn ze dagelijks samen te vinden.

Ardeat Vita is opgericht tijdens de corona periode, van versoepelingen naar verscherpingen en dan eindelijk de versoepelingen weer. Nu dat de Dames van Ardeat Vita alles weer mogen, genieten zij van de vele biertjes die vloeien of vliegen in en door de Sociëteit. In alles wat de Dames doen, komt hun motto ‘het leven bruise’ boven, samen het meest uit hun studententijd halen. 

Benieuwd naar meer over de Dames van Ardeat Vita? Neem dan een kijkje op hun Instagram: @jaarclub_ardeatvita

WhatsApp_Image_2022-05-19_at_3.55.14_PM.jpeg
Ardeat Vita


IMG_8299-3.jpg

DAMESJAARCLUB MELIORA MENTES

Damesjaarclub Meliora Mentes is sinds maandag 20 december 2021 officieel een Damesjaarclub binnen de Algemene Studentenvereniging Leeuwarden Sempiternus Vitae Modus Noster.

Meliora Mentes bestaat uit zes enthousiaste Dames die vol positiviteit in het leven staan en uit alles het beste willen halen! Ze gaan samen alle tegenslagen aan, staan voor het doorbreken de illusies en ze sterken elkaar aan waar het nodig is. 

Elke maandag en woensdag staan deze Dames op de Sociëteit! Ze zijn te herkennen aan de maroon rood met wit gestreepte truien. Ook zijn ze vaak te vinden op het terras, hoogstwaarschijnlijk met een cocktail of een wijntje in hun hand! 

Ben je benieuwd naar wat Meliora Mentes allemaal doet als jaarclub? Kijk dan op de Instagram: @jaarclub_melioramentes!


DAMESJAARCLUB CERTO CERTIUS

Op 26 september 2022 was het eindelijk zo ver: Damesjaarclub Certo Certius werd ingeslagen als officiële Damesjaarclub binnen A.S.V.L. Sempiternus V.M.N. Ook zij kleuren Leeuwarden tegenwoordig rood-wit. Certo Certius bestaat uit zes Dames uit Lichting 2021 die staan voor zekerheid, vriendschap en vrouwelijke strijdkracht. 

De Dames van Certo Certius zijn zeker niet vies van een dansje en een drankje en zijn daarom uiteraard regelmatig te vinden in Sociëteit Aeternitas of ergens anders in de binnenstad van Leeuwarden.

Ben je benieuwd naar wat de Dames van Certo Certius allemaal samen doen? Neem dan een kijkje op de Instagram: @jaarclub_certocertius !

CETRO.jpgLICHTING 2022
Schermafbeelding_2023-04-24_om_10.23.04.png

DAMESJAARCLUB VARIA ET FLORERE

Op 9 januari 2023 is Damesjaarclub Varia et Florere officieel ingeslagen binnen A.S.V.L. Sempiternus Vitae Modus Noster. Varia et Florere betekent letterlijk uit het Latijn vertaald: verschillend en bloeien. Ze zijn een groep van tien verschillende Dames, met allemaal andere ambities en kwaliteiten, hierdoor vullen ze elkaar aan waar zogeheten ‘leegtes’ vallen. Zelfontplooiing en loyaliteit staan te allen tijde centraal. Met deze kernwaardes, maken de Dames het beste van hun studententijd. Daarnaast zijn ze altijd in voor een gezellige borrel of een feestje! Je vindt ze dan ook elke maandag en woensdag terug op de Sociëteit. 

Benieuwd naar wat de Dames van Varia et Florere nog meer allemaal samen beleven? Neem dan een kijkje op hun Instagram: @jaarclub_variaetflorere


DAMESJAARCLUB PORTUM TUTUM

Damesjaarclub Portum Tutum is sinds 9 januari 2023 een officiële Damesjaarclub binnen de Algemene Studentenvereniging Leeuwarden Sempiternus Vitae Modus Noster.

 Samen zorgen deze zeven Dames voor een veilige thuishaven met en voor elkaar. Hun motto ‘samen thuis’ komt op veel manieren terug bij deze meiden. Naast veel wijn en bier drinken samen, vinden ze samen koken en een theetje drinken op de bank ook heerlijk! Deze meiden zijn veel te vinden in de binnenstad. Zowel op maandag als woensdag op Aeternitas en met regelmaat op het terras voor een gezellige borrel. 

 Nog meer weten over de Dames van Portum Tutum? Neem een kijkje op hun Instagram: @jaarclub_portumtutum

Schermafbeelding_2023-06-22_om_18.46.57.png


WhatsApp_Image_2023-11-21_at_15.37.29.jpeg

HEERENJAARCLUB FORTITUDO IN STATERA

Heerenjaarclub Fortitudo in Statera is sinds 12 juni 2023 een officiële Heerenjaarclub van Algemene Studentenvereniging Leeuwarden Sempiternus Vitae Modus Noster. 

Wij bestaan uit een groep van zeven Heeren die allemaal niet vies zijn van een heerlijk drankje in de stad. Wij zijn daarom ook elke maandag en woensdag te vinden in onze mooie sociëteit Aeternitas. Fortitudo in Statera is vertaald vanuit het Latijn naar 'Kracht in balans'. Wij halen kracht uit het in balans houden van ons leven. 

Mocht je meer willen weten? Spreek een van de Heeren aan of kijk op onze instagram: @heerenjaarclub_fortitudoinstatera

LICHTING 2023


25aeeb3f-facb-422d-9cdf-ff8ab07caa19.JPG

DAMESJAARCLUB ALIUNDE AURORA 
DAMESJAARCLUB NOVIA VIA LACTEA

96d74eca-f134-439b-bd0b-6fa5762b26ea.JPG


27cb33fd-471a-4a25-a367-374d4cea764c.JPG

​​​​​​​HEERENJAARCLUB DIFFERENTIAS AMPLECTERE