HUIZEN

DE SEMPITERNUS HUIZEN

Welkom op de huizenpagina van Sempiternus. Op deze pagina geven wij jullie een klein kijkje in de huizen van de leden van onze prachtige studentenvereniging. De leden van onze vereniging zijn zeer divers, dit blijkt uit de verschillende studies die zij volgen, maar ook uit de verschillende huizen waarin zij wonen. Bij vele huizen schuilt er een interessant verhaal achter de foto, benieuwd naar deze verhalen of naar de mooiste studentenvereniging die Leeuwarden rijk is? Neem dan contact met ons op!De_Nieuwestad

DE NIEUWESTAD

Residentie De Nieuwestad is een van de twee huizen, waarbij de Heeren van het oudste Heerendispuut der Leeuwarden al sinds 1995 zichzelf huisvesten.

Dit monumentale pand aan de gracht in hartje Ljouwert is een huis vol historie die haar weerga niet kent. Borrels, feesten en belangrijke vergaderingen worden hier op touw gezet. Met zelfs de fameuze Doelesteeg & Ruiterskwartier op 3 koprollen afstand is dit een van de vele fraaie dingen die Heerendispuut Vinolentus aan uw studententijd kan toevoegen.


HET BORDEEL

In 2016 is het dispuutshuis van Damesdispuut Abio Genesis Ad Infinitum verhuisd naar de binnenstad. Ook wel ‘Het Bordeel’ genoemd. Omdat het huis dicht bij de Weaze gelegen is, was deze naam snel bedacht voor ons dispuutshuis. We wonen met vier dames van Damesdispuut A.G.A.I. De plek voor het dispuut om de nodige alcoholische dranken te nuttigen voordat we doorgaan naar de stad, de roddels te bespreken en de beginnen te leggen over de feesten die wij jaarlijks geven.

Het_Bordeel


D.H

D.H.

Het dispuutshuis van Non Solum, beter bekend als DH is gelegen in het midden van het centrum. Er wonen 5 leden van het Heerendispuut en er is altijd wel wat te doen. In de zomer zijn wij vaak de gehele dag met een lekker koud biertje op ons zonnige dakterras te vinden. Als je een keer een bezoek brengt aan het DH, dan is er één ding dat opvalt en dat is de mogelijkheid om één van 7 wereldwonderen te zien. Niet de Chinese muur, maar onze eigen echte kratten muur van minstens 5 meter lang.


PLEIN SLOT


Na een lange donkere, kille en eindeloze tunnel kom je binnen in het hart van Plein Slot. Het hart van Leeuwarden, het hart van het studentleven en feestjes, het hart van liefde en thuisgevoel en bovenal het hart van Sempiternus. Dat is Plein Slot.

De Heeren hebben zich gevestigd op Huize Slot en de prachtige Dames resideren op Het Loket. Samen vormen zij Plein Slot.
Daarnaast heeft Plein Slot een extra bewoner, Anne-Fleur Carel Pieter van Hengveld, de huishamster. 

Zo dineren, borrelen en ontspannen wij met elkaar en zitten wij graag op onze prachtige binnenplaats die met zon wordt overgoten. Schuif gerust bij ons aan voor een heerlijk gerecht of een ijskoud biertje.


Slot ziens!

Plein_Slot


De_Tuinen

DE TUINEN

Dit is Residentie Tuinen 3, prominent dispuutshuis van Vinolentus. Hier wonen vier prachtige Heeren die met trots de roze en blauwe kleuren dragen.


Met een fraai dakterras en uitzicht op de Sint Bonifatiuskerk, is dit de beste plek voor een magistrale borrel!


HET IMPERIUM

Het Imperium, sinds 1 februari 2021 heeft Imperatrix een nieuw dispuutshuis waar vier prachtige dames wonen. Het huis kleurt appeltjesgroen, zwart en goud en is gelegen in het hartje van Leeuwarden centrum, met uitzicht over de grachten. Kortom, een perfecte plek om te borrelen en herinneringen te maken.

Imperium


De_Kelder

DE KELDER

Wij zijn Fien, Ymke, Rita en Lotte en wij wonen net een paar maandjes samen in De Kelder. Wij zijn alle 4 lid van het leukste dispuut van Leeuwarden, Damesdispuut A.G.A.I. Wij hebben een leuk huisje weten te bemachtigen onder ons dispuutshuis ‘Het Bordeel’, zo zijn we ook op de naam ‘De Kelder’ gekomen. Hier beleven we met z’n allen gezellige feestjes, borrels, film avondjes en daarnaast studeren we ook nog!


HUIZE DE DUIF


Huize de Duif is gelokaliseerd aan de Voorstreek echter moet je door hekken en gangetjes om dit nest te betreden. Met drie enthousiaste, gezellige dames is er altijd reden voor een feestje. Het is tenslotte ergens vijf uur op de wereld, dus pak die esma’s er maar bij! Het huis bestaat uit drie verdiepingen en toch slaapt Nienke in een inloopkast. Ook woont er mogelijk een vierde bewoner op zolder bij de kerstboom en oude videobanden. Hier durft niemand te komen, want op een remake van sinister zitten we niet te wachten.


Verder zijn wij erg trots op ons dakterras met onze mooie verzameling lege flessen, torens aan bierkratten en overvolle asbakken, dit verwijst immers naar de mooie avonden die geweest zijn. Ons deuren staan altijd open! ROEKOEE

Huize_de_Duif


DSC06057.JPG

HET FORT 

Welkom in ‘Het Fort’ aan de Jouberstraat dat dit jaar een verenigingshuis is geworden. Waar vier leuke enthousiaste dames wonen van de jaarclub Femina Fortis. Wij zijn altijd in voor een feestje tot grote teleurstelling van onze buren. Aan warmte ontbreekt het niet in dit huis, als je de kachel niet meerekent

Verder is iedereen welkom en kom vooral een keer langs voor een alcoholische versnapering!