COMMISSIES

COMMISSIEOVERZICHT

Binnen Sempiternus kunnen alle leden zitting nemen in een commissie. Door zitting te nemen in een commissie vergroot je je kennis, bouw je aan je netwerk binnen en buiten de vereniging en doe je ervaring op bij het organiseren van evenementen. Vaak wordt het deelnemen aan een commissie beloond met studiepunten vanuit de hogescholen. Op deze pagina is een overzicht te vinden van de actieve commissies binnen Sempiternus.DE SOCIËTEITSCOMMISSIE​​​​​​​

Sociëteit Aeternitas is gelegen aan het Ruiterskwartier 55 en door de leden vaak ‘de Kroeg’ genoemd, De Sociëteit is de thuishaven van Sempiternus. Door de vele feesten en activiteiten die hier georganiseerd worden is onze Sociëteit een begrip onder studerend Leeuwarden. De Sociëteit staat onder leiding van de Sociëteitscommissie, kortweg Soccie. De leden van de Soccie zijn te herkennen aan hun rode truien en zorgen dat de avonden binnen Sociëteit Aeternitas soepel verlopen.

IMG_0011.JPG

DE SPONSOR COMMISSIE​​​​​​​

De Sponsorcommissie zorgt ervoor dat onze leden kunnen genieten van mooie kortingen rondom het studentenleven. Deze commissie neemt contact op met nieuwe potentiële partners en behouden de leden in deze commissie het contact met onze huidige sponsoren.

Sponsorcommissie.JPG

DE KASCONTROLE COMMISSIE​​​​​​​

De Kascontrole Commissie houdt zich bezig met het werk van de Quaestor/Quaestrix. Deze commissie is druk bezig met het controleren van de financiële stukken van onze vereniging. 

commissiefoto_kcc.jpeg

DE ALGEMENE LEDEN COMMISSIE​​​​​​​

De Algemene Leden Commissie (ALC) dient ter ondersteuning van de Vice-Praeses binnen het Bestuur. Deze commissie houdt zich vooral bezig met de Jaarclubs, het informeren van aankomend studenten, de Inauguratie, ledenbehoud en het organiseren van netwerkevenementen. 

IMG_3187.JPG

DE VAN DALE COMMISSIE​​​​​​​

De Van Dale Commissie dient ter ondersteuning van de Ab-Actis. De leden van deze commissie controleren de stukken voor de Ledenvergaderingen, externe stukken, het Jaarboek en de Neus op spelfouten en grammaticale onjuistheden. 

commissiefoto_vandale.JPG

DE INTRODUCTIE COMMISSIE​​​​​​​

De Introductiecommissie is verantwoordelijk voor de introductieperiodes in september en februari. Zij zorgen voor een onvergetelijke Studie Start Week. Ook organiseren zij de 'terugkomdag' na de vakantie, waar iedereen elkaar weer ziet na een prachtige zomer. De Introductie Commissie staat samen met het Bestuur op de open dagen om actief leden te werven.

commissiefoto_intro.JPG


DE KLUS COMMISSIE

De Klus Commissie houdt zich bezig met het onderhoud aan de Sociëteit. Als er iets gerepareerd moet worden zorgt de Klus Commissie dat het weer netjes is en functioneert naar behoren.

640px-Blank_file.xcf.png

DE GOEDE DOELEN COMMISSIE​​​​​​​

Als vereniging willen wij ook graag iets terug doen/geven aan de maatschappij. Zo zorgt de Goede Doelen Commissie ervoor dat we elk halfjaar een evenement hebben waarbij we geld ophalen voor een goed doel. Daarnaast zorgen ze ook voor leuke acties, zoals het inzamelen van kleding en voedsel om hiermee de mensen die het nodig hebben te steunen.

commissiefoto_goededoelen.JPG

DE OMA SOEP COMMISSIE​​​​​​​

Oma’s soep Leeuwarden is een stichting, waarvan het studentenbestuur bestaat uit leden van Sempiternus. Dit Bestuur organiseert kookdagen en soep-aan-huis dagen voor eenzame ouderen. Samen met vrijwilligers koken de ouderen in buurt- of verzorgingshuizen. Ook brengen de vrijwilligers een soepje langs bij de ouderen om een gezellig praatje te maken. Zo draagt Sempiternus niet alleen bij aan een gezellige sfeer, maar zijn we ook maatschappelijk betrokken.

IMG_2148.jpg

DE NEUS COMMISSIE​​​​​​​

De Neus is het verenigingsblad van Sempiternus welke meerdere malen per jaar wordt uitgegeven. In de Neus zijn altijd de nieuwste roddels, wist-u-datjes, top-5'jes en verslagen van verenigingsevenementen te lezen. De Neus Commissie schrijft en publiceert de Neus. 

commissiefoto_neus.jpg

DE JAARBOEK COMMISSIE​​​​​​​

Het Jaarboek wordt aan het eind van elk jaar uitgebracht en bestaat uit een jaarverslag over de evenementen en bijzonderheden van het verenigingsjaar. De Jaarboekcommissie verzamelt verhalen gedurende het jaar, slaat deze op en brengt dit uit aan het einde van het jaar, om de mooiste herinneringen van je studententijd te vereeuwigen!

DSC02291_1.JPG

DE EVENEMENTEN COMMISSIE​​​​​​​

De Evenementen Commissie is verantwoordelijk voor alle feesten, partijen en borrels op Sociëteit Aeternitas en daarbuiten. Van grote Vriendjes Van Vroeger-feesten tot aan thema-avonden op onze Sociëteit Aeternitas, voor de Evenementencommissie is niks te gek! 

commissiefoto-evenementen.JPG

DE SPORT COMMISSIE​​​​​​​

De Sportcommissie zorgt voor voldoende beweging binnen de vereniging, wekelijks verzorgen zij trainingen voor hockey, voetbal, golf en volleybal. Daarnaast organiseren zij ook de jaarlijkse skireis, het zeilweekend en verschillende sporttoernooien.

commissiefoto_sport.JPG

DE SOCIAL MEDIA COMMISSIE​​​​​​​

De Socialcie is het creatieve brein achter de vereniging. Zo dragen zij zorg voor het promotiemateriaal, zorgen zij dat Sempiternus altijd goed wordt vertegenwoordigd op externe evenementen en open dagen en onderhouden zij de website. 

commissiefoto_socialcie.JPG

DE GALACOMMISSIE ​​​​​​​

Jaarlijks organiseert de Galacommissie grote feesten binnen en buiten onze Sociëteit. Zo organiseren zij eens per jaar het driedaagse legendarische Galaweekend waar altijd veel leden en oud-leden op afkomen. 

commissiefoto_gala.JPG

DE TAP COMMISSIE​​​​​​​

De Tap Commissie zorgt ervoor dat onze leden voorzien zijn van drinkbaar goud. De Tap-commissie verzorgt trainingen voor de tappers en draagt zorg voor het bijhouden van de bar.