Huizen

Welkom op de huizenpagina van Sempiternus. Op deze pagina geven wij jullie een klein kijkje in de huizen van de leden van onze prachtige studentenvereniging. De leden van onze vereniging zijn zeer divers, dit blijkt uit de verschillende studies die zij volgen, maar ook uit de verschillende huizen waarin zij wonen. Bij vele huizen schuilt er een interessant verhaal achter de foto, benieuwd naar deze verhalen of naar de mooiste studentenvereniging die Leeuwarden rijk is? Neem dan contact met ons op!

HET Bordeel

In 2016 is het dispuutshuis van Damesdispuut Abio Genesis Ad Infinitum verhuisd naar de binnenstad. Ook wel ‘Het Bordeel’ genoemd. Omdat het huis dicht bij de Weaze gelegen is, was deze naam snel bedacht voor ons dispuutshuis. We wonen met vier dames van Damesdispuut A.G.A.I. De plek voor het dispuut om de nodige alcoholische dranken te nuttigen voordat we doorgaan naar de stad, de roddels te bespreken en de beginnen te leggen over de feesten die wij jaarlijks geven.

NIEUWESTAD

Residentie De Nieuwestad is een van de twee huizen, waarbij de Heeren van het oudste Heerendispuut der Leeuwarden al sinds 1995 zichzelf huisvesten.
Dit monumentale pand aan de gracht in hartje Ljouwert is een huis vol historie die haar weerga niet kent. Borrels, feesten en belangrijke vergaderingen worden hier op touw gezet. Met zelfs de fameuze Doelesteeg & Ruiterskwartier op 3 koprollen afstand is dit een van de vele fraaie dingen die Heerendispuut Vinolentus aan uw studententijd kan toevoegen.

huize de duif

Huize de duif is gelokaliseerd aan de Voorstreek en is dit jaar ingewijd tot verenigingshuis. Met 3 enthousiaste, gezellige dames is er altijd reden voor een feestje. Het is tenslotte ergens 5 uur op de wereld. Het huis bestaat uit 3 verdiepingen en toch woont Nienke in de kelderkast. We hebben eeuwige strijd met iemand om de WiFi die claimed dat het van hem is, maar wie deze entiteit is zijn we nog niet achter, we gokken dat hij op zolder bij de kerstboom en oude videobanden zit. Hier durft niemand te komen, want op een remake van sinister zitten we niet te wachten.

Verder zijn wij erg trots op ons dakterras met onze mooie verzameling lege flessen en overvolle asbakken, dit verwijst immers naar de mooie avonden die geweest zijn. Ons deuren staan altijd open! ROEKOEE

Huizeslot

Welkom tot ons nederig stulpje’ is hoe wij onze gasten ontvangen als je in de aankomsthal aankomt. Als je vervolgens doorloopt naar de westvleugel word je verwelkomt met een heerlijke kop koffie of een alcoholische versnapering.
Menig gast verteld dan dat ze zich hier gelijk thuis voelen in deze warme omgeving. Op onze ‘gastboek’ muur wordt dan ook vaak gerefereerd naar het hart. Het hart van Leeuwarden, het hart van het studentleven en feestjes, het hart van liefde en thuisgevoel en bovenal het hart van Sempiternus. Iedereen is welkom en kom vooral een keer langs om al het verhaal goed over huizeslot te horen onder het genot van een biertje!

Tot snel!

HET IMPERIUM

Het Imperium, sinds 1 februari 2021 heeft Imperatrix een nieuw dispuutshuis waar vier prachtige dames wonen. Het huis kleurt appeltjesgroen, zwart en goud en is gelegen in het hartje van Leeuwarden centrum, met uitzicht over de grachten. Kortom, een perfecte plek om te borrelen en herinneringen te maken.

TUINEN

Dit is Residentie Tuinen 3, prominent dispuutshuis van Vinolentus. Hier wonen vier prachtige Heeren die met trots de roze en blauwe kleuren dragen.
Met een fraai dakterras en uitzicht op de Sint Bonifatiuskerk, is dit de beste plek voor een magistrale borrel!

dh

Het dispuutshuis van Non Solum, beter bekend als DH is gelegen in het midden van het centrum. Er wonen 5 leden van het Heerendispuut en er is altijd wel wat te doen. In de zomer zijn wij vaak de gehele dag met een lekker koud biertje op ons zonnige dakterras te vinden. Als je een keer een bezoek brengt aan het DH, dan is er één ding dat opvalt en dat is de mogelijkheid om één van 7 wereldwonderen te zien. Niet de Chinese muur, maar onze eigen echte kratten muur van minstens 5 meter lang.